“Ob raznovrstni izbiri vrhunskih jedi ” À la carte” si bo še tako zahteven gost našel svojo prav zase.”
V jedilnem listu Gostišča Krivograd so zbrane jedi, kakšne imamo pri nas radi, tiste pristne, ki jih je izoblikoval naš okus, z osnovami svojega in tudi tujega kuharskega znanja, ki ga vmešavamo v lonec.
V Gostišču Krivograd vam ponujamo na izbiro ” À la carte” jedi:
- Hladne in tople predjedi
- Juhe
- Ribe in morski sadeži
- Jedi z žara
- Piščančji ali svinjski zrezki na več načinov (polnjeni, nadevani, …)
- Goveji steaki, bikovi prašniki
- Vegetarijanske jedi
- Jedi za naše male goste
- Solate in solatne jedi
- Sladice
Alergeni v jedeh iz naše ponudbe
»Želimo Vam dober in VAREN tek!«
Za vse, ki morate paziti na alergene sestavine v hrani smo v Gostišču Krivograd pripravili pregled prisotnih alergenov v jedeh naše ponudbe.
Izvedli smo analizo tveganja za vse surovine in kuharske postopke oz. recepte. Na podlagi analize smo izdelali specifikacije jedi, kjer so navedene vse alergene snovi, ki se nahajajo v jedeh kot njihova sestavina, pa tudi tistih alergenov, ki so lahko prisotni v sledovih zaradi priprave na istih aparatih (npr. cvrtje v fritezi, pečenje na žaru).
Prosimo vas, da nas o alergiji oz. preobčutljivosti na določeno hrano opozorite, da bomo pri pripravi jedi še posebej previdni.
Z veseljem vam je za vprašanja in dodatno posvetovanje na voljo naše strežno osebje kot tudi kuhar.
»Celiakašem ne bomo ponudili dolgočasnega zrezka na žaru z rižem, temveč priporočili npr. lignje s pršutom in sirom v spremljavi blitvinega krompirja, za tiste bolj drzne pa tudi kakšne pražene bikove prašnike.«